Asta am găsit la SAX un paradis pentru orice iubitor de vin. Dacă am fi avut timp, am fi putut degusta cele 300 vinuri din listă, deoarece aproape toate se pot servi la pahar – cu Coravin. Rămâne să revenim și să ne bucurăm ș-altădată alături de cei de acolo de experiența și descoperirile lor.  E limpede că pentru ei vinul și tot ce e legat de locul lor sunt pură pasiune. Pentru vin, pentru artă, pentru oameni.

 

To read more, please follow the link below:

goo.gl/jFTR31

Că România abundă în locuri cum rar ţi-e dat să vezi nu mai este de mult timp o noutate! Şi pentru a convinge străinii că merită să îşi facă vacanţa în ţara noastră, ai mai jos un motiv excelent. Cluj-Napoca se numără printre oraşele cu cele mai frumoase baruri din lume!

 

To read more, please follow the link below:

goo.gl/GP2Otp

Barul SAX with friends din Cluj-Napoca ocupă locul trei în topul celor mai bune şi mai ascunse baruri din lume, lăudate pentru decorurile strălucitoare, vinurile rafinate şi cocktailurile delicioase. 
 

To read more, please follow the link below:

goo.gl/2EyJMjcontent_copy

Located in the historic center of Cluj-Napoca, SAX with friends is a wine bar in a true speakeasy style: visitors are required to provide a password in order to gain entry into the place. But the effort is truly worth its weight in gold. Fine wines, the most special delicacies, whether locally crafted or from around the world, works of art (painting, sculpture, installation, fashion design, designer jewelry and others, in permanent and temporary exhibitions), jazz, blues, funk and very friendly people – this hidden bar is the perfect place for you to be spoiled.

To read more, please follow the link below:

goo.gl/UMfOl0

Pentru mine, experiența a fost de-a dreptul amețitoare. Am simțit cumva că am ajuns acasă. Mi-a fost dor să mă simt acasă în Cluj. Mi-a plăcut atmosfera, mi-au plăcut vinurile, brânzeturile incredibil de bine alese, berea artizanală. Dar pe lângă cele de-ale gurii, mi-a plăcut povestea unui loc care crește în timp. Care evoluează. Care adaugă în mod constant învelișuri fine. Care se îmbogățește odată cu vremea, asemenea unui vin. Și care te transpune într-o lume a poeziei. (...)

 

Sax este pentru mine un loc în care se oprește timpul. Nu mi-l imaginez pe timp de zi și nici nu simt că aș putea să merg acolo fără să văd luminile calde ale lămpilor sau joaca luminii stradale care pătrunde blând pe fereastră. (...)

Nu știu ce să mai zic. Îmi place de mor. Totul. 

To read more, please follow the link below:

goo.gl/AOFxHFcontent_copy

Have you ever encountered a place that was capable of charming you so hard that you couldn't just not think about it for days or weeks?  Such a place is here in Cluj.

This gorgeous place called Sax, it's a jazz wine bar, so you can only drink wine of all kinds, the bottles are exposed on two big walls and the offer is outstanding, so it can be a little overwhelming if you are not an expert in wines - much as myself. The kind gentlemen who run the place will tell you the story of the wines they offer and make suggestions according to your preference. Pretty classy, right?

 

To read more, please follow the link below:

http://goo.gl/zgiHhr

… mă așteptam să fie în vreun wine-bar sau cafenea, cum se află cu zecile în centrul istoric al Clujului. În schimb, după confirmarea prin mesaj privat a prezenței la degustare, primesc indicația că parola de acces și locația mi se vor comunica înaintea începerii evenimentului!

 

Parolă, adica?? Hmmm, exact! Bun, ma învart eu prin zona și primesc indicațiile prin mesaj - dau colțul unei case baroce de sec. XVIII, intru într-un gang, urc câteva trepte, sun la interfon, rostesc parola, pășesc pe o scară în spiraă, iar în spatele unei draperii grele de catifea se află o altă ușă, bine capitonată. Surpinzator de ușor, se deschide fără nici un scârțâit, la o simplă atingere de deget. Serios și prozaic din fire, îmi trec prin minte imagini din romanele lui E.A. Poe și din filmele cu Alain Delon.

 

O lumină apasatoare, roșiatică, pândește în fiecare colț al holului și lasă să se ghicească -??? o nouă ușă, și aceasta cu un sistem fistichiu de deschidere. Tablouri cu rame mari și culori rembrandtiene umplu pereții, iar lumânările din sfeșnicele de alamă creează o atmosfera de-a dreptul stranie. În spate se ghicesc rafturi grele cu sticle, un salonaș în fundul sălii, plus diverse elemente de mobilier și tapiserii care te fac sa-ți rotești pierdut ochii, până îi fixezi pe frapiera decoltată generos în care odihnesc sticlele de la Crama Bauer.

 

To read more, please follow the link below:

https://goo.gl/W29aVB

Dl. Bird

Rezervarea era pentru ora 19:30. Degustare de vin. […] două premiere urmau să aibă loc. Două premiere ce nu aveam de gând să le ratez. Localul avea recomandări dintre cele mai bune, iar degustarea unora dintre cele mai deosebite soiuri de vin ale unei crame din Moldova sudica m-au făcut să mă îmbrac cu rochia neagră, să îmi pun tocurile amețitor de înalte și să ies cu o atitudine regală din casă. […]

O fi Dl. Bird acasă? Și ușa s-a deschis. Am descoperit două încăperi de vis. O combinație de baroc european, arhitectură islamică și un clasicism elegant, îmbinate într-un mod idilic […]. Vinurile? Până atunci, nu am știut ce înseamnă cu adevărat un vin bun. Atmosfera? Mă voi întoarce acolo ori de cate ori voi avea ocazia. Compania, oamenii prezenți? Dintre cele mai selecte în care am avut ocazia să mă aflu. Să nu uitam și de nenumaratele tipuri de brânzeturi, dulcețuri, salamuri, struguri și alte minunații ce au acompaniat poveștile spuse cu accent puternic moldovenesc despre fiecare soi de vin în parte. Povești ce au adus un plus de farmec și mister unei seri perfecte.

... un loc ca în filmele noir cu Bogart, frumos tare, cu vin bun și muzică și mai bună, despre care nu pot să vă spun decât că trebuie să vă pricepeți la păsări și fluvii și stilouri, ca să îl găsiți. Iar dacă îl găsiți nu veți regreta nicio secundă. A venit la pachet cu bucuria de a reîntâlni oameni cunoscuți în alte locuri și societăți, revăzuți cu alți ochi.

Please reload